Fråga.

Okej, om ni ser det här och läser Flickan i Huset Bredvid TVINGAR jag er att svara, för jag behöver liksom hjälp, okej?
Här nedanför ser ni nästa del av kapitel ett i Flickan i Huset Bredvid, och om ni klickar HÄR så kommer ni till första delen av kapitel ett. Min fråga är ifall ni tycker dom delarna tillsammans blir en bra längd på ett kapitel. Så, tycker ni att jag ska fortsätta skriva på kapitel ett, eller börja på kapitel två? Jag kommer skriva samma sak oavsett ifall det är kapitel ett eller två, men eftersom jag faktiskt siktar på att det här ska bli en riktig bok så måste jag ju dela in allt i kapitel och jag har verkligen ingen aning om hur långa dom borde vara.

Flickan i Huset Bredvid - Fortfarande Kapitel 1

Kapitel 1 - Del 2

Hon kommer inte. Jag står kvar vid min egen grind i säkert tio minuter, låtsas ha problem med dragkedjan och skosnörena. Väntar. Sedan måste jag springa hela vägen till skolan för att inte komma för sent. Kanske gick hon tidigare än vanligt? Det är ju trots allt första dagen, vem vill komma försent då? Jag tydligen.

Skolgården är tom när jag kommer fram. Korridorerna är ödelagda. Jag rusar förbi alla stängda klassrumsdörrar, tar trapporna två steg i taget och svänger klumpigt in i min egen korridor. Längst där borta står hela min klass och väntar på att bli insläppta. Hildegun måste också vara försenad. Ibland har man tur.

”Vartfan har du varit?” frågar Lukas när jag andfådd ställer mig bredvid honom. ”Vi började för åtta minuter sedan.”

”Åtta minuter och trettiosju sekunder” flämtar jag efter att ha slängt en blick på klockan. ”Jag försov mig.”

Han flinar. ”Fan va synd att Hildegun också gjorde det. Första gången du kommer försent till en lektion på typ sju år och du får inte ens en tillsägelse!”

”Sex år, fyra månader, tre veckor, en dag, tjugotre timmar, fyrtionio minuter och... tjugotre sekunder. Tjugofyra. Tjugofem.” Lukas skakar på huvudet. I samma sekund dyker en figur upp i början av korridoren. Figuren är inte lika lång som Hildegun, men ser ut att vara på väg mot oss. När personen kommer närmare visar det sig vara  en kvinna, äldre än de äldsta eleverna på skolan, men yngre än någon lärare vi haft. Lukas stirrar på henne som om han aldrig sett något liknande. Jag studerar honom med höjda ögonbryn. Visst, hon kanske är vacker, men så snygg är hon inte. Trodde jag ja. Varenda kille följer henne med blicken när hon går förbi och sticker nyckeln i låset. Tjejerna tittar ogillande på henne. Jag verkar vara ensam om att inte bry mig ett skit om vem hon är, bara hon släpper in oss i klassrummet och tillåter oss att sitta ner. Mina ben värker av mjölksyra. Jag måste verkligen börja träna. Eller bara se till att inte vara försenad så jag slipper springa.

 

 ”Välkomna tillbaka 9... c? B? Nej, c. Anyways, jag heter Yvonne och jag kommer vara eran mentor och svenskalärare i år.” säger kvinnan när alla sitter ner och slutat prata.

”Hon ser ut som en ängel” mumlar Lukas drömmande i mitt öra och jag frustar till. Han ger mig en ilsken blick och återgår sedan till att stirra på Yvonne.

Giselas hand har flugit upp i luften och Yvonne nickar åt henne att prata.

”Vart är Hildegun?” frågar hon och Yvonne höjer förvånat på ögonbrynen.

”Vet ni inte det? Hon gick i pension förra året, det trodde jag att hon hade berättat.”

”Har Hildegun gått i pension?” frågar Oscar, som om han inte kan tro det. ”På riktigt? Så vi kommer aldrig träffa henne igen?”

”Nej, inte om ni inte träffar henne på stan.” svarar Yvonne med en bekymrad min.

”YES!” ropar Oscar och hela klassen jublar. Yvonne ser förvirrad ut, men ler ändå försiktigt.

”Jaha. Jaa. Jag har eran scheman här, och sedan måste ni väl få reda på vilka skåp som är era också. Men först” sa hon och höll upp ett papper. ”upprop.” Alla suckade och Yvonne fnissade till. ”Det går fort, jag lovar!” Det gör det inte. Först fem minuter senare ropar hon upp mitt namn, ”Örn, Isak”, och avslutar där med uppropningen. Sedan tar det ytterligare fem minuter att dela ut våra scheman och ännu ett par minuter för henne att berätta vem som har vilket skåp. Efter sjutton långa minuter och några sega sekunder släpps vi äntligen iväg. Och jag har fortfarande inte sett skymten av Henne.


Inspirationsrusch

Pratade med brorsan, kusinerna och moster om min bok (Flickan i Huset Bredvid) och fick typ tusen ideer från dom! Så nu vet jag typ precis vad som kommer hända, yaay :D Och eftersom jag vet precis vad som kommer hända och hur jag ska skriva och ALLT så kommer ni nog snart få ett nytt inlägg! Kommer förstås skriva så mycket jag kan imorgon och på söndag, men jag har en massa andra grejor som måste göras, så inlägget kanske inte kommer förrän på måndag-tisdag. Men det kommer, håll ut!

Det kanske inte kommer några fler kapitel för tillfället. Ni får vänta tills sommarn.

Jag är trött på allt. Jag är trött på min familj, jag är trött på mina vänner, jag är trött på mig själv, jag är trött på skolan, jag är trött på mitt rum, jag är trött på vårat hus, jag är trött på min hund, jag är trött böckerna jag läser, jag är trött på berättelserna jag skriver, jag är trött på min klass, jag är trött på att vara trött, jag är trött på hela fucking världen! Det enda jag vill göra är att skrika, gråta och försvinna in i musiken, för den är det enda som får mig att må bra just nu. Jag fattar inte ens vad det beror på. Så jag har ingen skrivlust nu helt enkelt.

När jag säger att jag är trött på min familj och mina vänner och klassen och sådant, menar jag inte personerna. Det är ju inte dom som är anledningen till att jag blir sur och irriterad, det är bara dom där små sakerna som händer varje dag som kan vara lite irriterande som får allting att rinna över kanten.

RSS 2.0